danas je 26.9.2023

Input:

Volumen spremnika za recikliranje otpada - 1. mišljenje

27.5.2022, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje:

Molim Vas da mi odgovorite koji "najmanji" volumen spremnika za recikliranje otpada, kao i spremnik za miješani otpad ja moram uzeti/imati.

Meni su htjeli 04.05.2022. dodijeliti kantu od 360 l. za recikliranje i 240 l. za miješani komunalni otpad. Na to ja nisam pristala, jer meni nije niti jedna trećina tog volumena potrebna.

Napomena: imam obiteljsku kuću s dva člana obitelji, a za vrijeme turističke sezone iznajmljujem 4 apartmana za sve skupa 8 osoba.

Molim Vas da mi odgovorite, jesam li ja stvarno prisiljena uzeti jednu veliku kantu za recikliranje otpada (360 l. + 250 l.)?

Odgovor:

Zakon daje samo okvir za ovu problematiku, dok JLS kroz Odluku, a onda i pružatelj javne usluge – komunalac, kroz Izjavu definiraju svoje odnose. Davatelj javne usluge je gradski komunalac. Na web stranicama Grada XY (JLS) nalazi se sljedeće: 1. Obrazac Odluke, 2. Nacrt prijedloga odluke, 3. Obrazac za sudjelovanje  u savjetovanju i 4. Izvješće o provedenom savjetovanju.

U vremenu od 21.04.2022. do 31.04.2022. na objavljeni nacrt Odluke mogle su se poslati primjedbe, a onda nakon toga, sukladno proceduri, ide se na raspravu i konačno usvajanje iste od strane gradskog vijeća. U ovoj Odluci nalaze se svi detalji koji zanimaju postavljačicu pitanja.

Članak 6.

Ova Odluka sadrži sljedeće:

  1. kriterije obračuna količine miješanog komunalnog otpada